مؤسسه فرهنگي شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتي
در زمان اوج گيري نهضت امام خميني (ره) در سال ۵۶ و ۵۷ عدهاي از انقلابيون در مسجد لنبان اصفهان واقع در خيابان آيت الله بهشتي (كنوني) تصميم به فعاليت انقلابی و اعتقادی گرفتند و افرادی مانند آقایان مجید نادرالاصلی، علی سموعی، امیر سموعی و مهندس مجید کیانی مجموعهاي را با نام انجمن اسلامي مسجد لنبان تأسيس كردند. اين مجموعه كارهايي انقلابی و فرهنگي داشت و جلسات قرآن صبح جمعه آن نمود بيشتري داشت.
پس از انقلاب اسلامی با ايجاد بسيج در مسجد و با توجه به يكي بودن اعضای بسيج و انجمن، و وقوع جنگ تحميلي در نتيجه اكثر كارها با نام بسيج انجام شد و فعالیت هاي آموزش نظامي برجسته شد. همچنین جلسات اعتقادی و کلاسهای رزمی برگزار میشد.
امام جماعت سابق مخالفتهایی با کارهای فرهنگی جوانان در مسجد داشت ولی پس از ایشان حجتالاسلام محمدعلی بهشتینژاد فردی انقلابی و قوی و کاملا حامی جوانان و کارهای فرهنگی در مسجد بودند.
در سال ۱۳۶۳ تعدادی از فارغالتحصیلان دبیرستان صائب تصمیم گرفتند که ارتباطاتی که در انجمن اسلامی مدرسه داشتند را حفظ کنند و افرادی مانند شهید بدری، شهید کمالی، شهید رجبی، و آقایان علیرضا گلبازخانیان، حمیدرضا نادرالاصلی، رسول کاظمی و آقای احمدیفر و ... تصمیم میگیرند هیأت دانشآموزی راهاندازی کنند که قبلا هیأتها فقط توسط بزرگسالان اداره میشد. این هیأت به نام هیأت یا زهرا (سلام الله علیها) به سرعت رشد کرد. انجمنهای دبیرستانهای دیگر هم که با هم ارتباط داشتند چند ماه بعد هیأت راهاندازی کردند، ازجمله آقای حریرچیان از هنرستان ابوذر و آقای بانکی از دبیرستان مفتح و ... و گردان یازهرا(سلام الله علیها) نیز هیأت تأسیس کرد.
در سال ۱۳۶۵ تصمیم گرفته شد دوباره کار در مسجد تقویت شود و کار فرهنگی تشکیلاتی و منظم انجام شود. هیأت امنا افرادی مانند حاج آقا رضا سیدین و حاج آقا الهی دوست و حاج احمد آقا نادرالاصلی و حسن آقا نادرالاصلی و حاج آقا امین بودند. یک میزآهنی بزرگ بود که زنگ زده بود و با آن کار شروع شد و پس از رنگ زدن آن، یک سالن مطالعه در یکی از اتاقهای حسینیه مسجد راهاندازی شد و یک مخزن کوچک کتاب نیز دایر شد. کم کم کارها گسترش داده شد. افرادی مانند آقایان مهدی سیدین، مهدی بینایی، مجید مصلحی و ... نیز اضافه شدند.
چند ماه بعد در خیابان مقداد (آتش) نیز شروع به فعالیت شد که سپس آقای قاسمزاده و دوستان ادامه دادند که بعداً مرکز فرهنگی شهید مدرس نام گرفت.
مدتی بعد در مسجد لنبان شروع به جذب دانشآموزان از اول دبیرستان شد و سیستم جلسات گروهی که قبلا در حزب جمهوری اسلامی بود، انتخاب شد و هر گروه حدود ۱۰ نفره یک رابط که از جنس خودشان بود (و البته چند سال بزرگتر) با آنها کار میکرد و مباحث اعتقادی و ... داشتند و هر هفته با هم جلسه داشتند. اولین رابطین آقایان حمید نادرالاصلی و علیرضا گلبازخانیان و محسن ابوترابیان بودند و اعضای آن جلسات بعدا خودشان رابطان بعدی بودند. افراد در همه ابعاد پرورش مییافتند و مسایل علمی، اعتقادی، ورزشی، اخلاقی، سیاسی و ... همه لحاظ میشد و حتی مهارتهای خاص عملی که لازم بود، آموزش داده میشد، بررسی میکردند که یک دانشآموز یا دانشجو در این سن مثلا لازم است موتور سواری بلد باشد یا خوشنویسی و ... و در قسمت توسعه تواناییها به صورت عملی آموزش داده میشد. حتی از دوم دبیرستان به افراد مسؤولیت داده میشد تا توانایی مدیریتی داشته باشند. برنامههایی ازجمله اردوی سالیانه مشهد مقدس نیز از آن زمانها شروع شد.
در سال ۱۳۶۸ به علت اینکه دیگر محدودیتهای انجمن اسلامی مسجدلنبان نباشد، مرکز فرهنگی شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی تأسیس شد. اولین هدفی که برای مرکز تعیین شد، کادرسازی و نیروسازی برای نظام جمهوری اسلامی بود.
مکانهای مختلف مسجد و حسینیه که متروک و انبار و ... بود کم کم احیا شد، از جمله مکان فعلی سالن مطالعه در مسجد و سالنهای شهید آوینی و شهید مفتح و مجموعه شهید مطهری. حاج آقا بهشتینژاد همیشه پشتیبان فعالیتهای فرهنگی جوانان بودند و حمایتهای ایشان واقعا کارساز بود. همیشه خیرین و مسؤولین و اعضای مرکز هزینهها را تقبل میکردند و باید از همه این عزیزان تشکر کرد.
تأسیس هیئت دانشآموزی و دانشجویی انصارالحسین (علیه السلام) به جهت پیوند با اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام انجام شد و روز به روز پیشرفت کرد. برنامه تجلیل از قبولشدگان کنکور، سالها نمادی از موفقیت های علمی مرکز بود.
در سال ۱۳۷۵ نمایشگاه دستاوردهای ۱۰ ساله مرکز بسیار با شکوه برگزار شد و برای بازدیدکنندگان و مسئولین فرهنگی شهر تعجبآور بود.
پس از سالها فعالیت و به جهت قانونمند شدن کار تصمیم گرفته شد در قالب مؤسسه خیریه فرهنگی شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی مجوز فعالیت از نیروی انتظامی گرفته شود و در سال ۱۳۸۹ مجوز گرفته شد.
مدرسه راهنمایی(متوسطه اول) پسرانه قدسیان نیز توسط مؤسسه تأسیس و در حال فعالیت است.
به جهت ساختمان نیز یک مجموعه فرهنگی در سه طبقه در حسینیه مسجد لنبان احداث و در سال ۱۳۹۲ افتتاح شد. همچنین به همت خیرین یک زمین به مساحت حدود ۲۰۰۰ متر مربع در خیابان آیت الله کاشانی روبروی خیابان جامی در سال ۱۳۸۹ برای برگزاری هیأتهای محرم و کارهای فرهنگی خریداری گردید و از سال ۱۳۹۱ کار ساخت مجتمع فرهنگی در آن آغاز شده و به صورت مرحلهای در حال انجام است.